đề thi tiếng anh lớp 6 học kì 2

Với Đề đua Tiếng Anh lớp 6 Học kì 2 Global Success sở hữu đáp án cụ thể sẽ gom Giáo viên đạt thêm tư liệu Đánh Giá học viên kể từ cơ gom những em ôn luyện nhằm học tập chất lượng tốt Tiếng Anh 6.

Đề đua Tiếng Anh lớp 6 Học kì 2 Global Success năm 2024

Xem thử

Bạn đang xem: đề thi tiếng anh lớp 6 học kì 2

Chỉ kể từ 150k mua sắm hoàn hảo cỗ Đề đua Cuối kì 2 Tiếng Anh 6 Global Success bạn dạng word sở hữu tiếng giải chi tiết:

  • B1: gửi phí vô tk: 0711000255837 - NGUYEN THANH TUYEN - Ngân sản phẩm Vietcombank (QR)
  • B2: Nhắn tin cẩn cho tới Zalo VietJack Official - nhấn vô đây nhằm thông tin và nhận đề thi

Quảng cáo

Phòng Giáo dục đào tạo và Đào tạo nên .....

Đề đua học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 6

Năm học tập 2022 - 2023

Thời gian trá thực hiện bài: 45 phút

(Đề số 1)

I. Circle the word that has the underlined part pronounced differently. 

1.

A. rulers

B. pencils

C. books

D. bags

2.

A. thank

B. that

C. this

D. those

3.

A. above

B. glove

C. love

D. move

4.

A. has

B. name

C. family

D. lamp

5.

A. use

B. pupil

C. number

D. music

6.

A. city

B. fine

C. kind

D. like

7.

A. bottle

B. job

C. movie

D. chocolate

8.

A. climb

B. bed

C. club

D. bench

9.

A. read

B. teacher

C. eat

D. ahead

10.

A. question

B. nation

C. station

D. information

II. Choose the best answer.

1.   She is the ...................... of all the girls in my class.

      A. pretty                      B. prettiest                  C. prettier                    D. more prettier

2.   My daughter ...................... English on Wednesday and Friday.

      A. not have                  B. isn’t have                C. don’t have              D. doesn’t have

3.   Do you want ...................... photos for you ?

      A. I take                      B. u take                   C. u taking                D. u to tát take

4.   My brother and I often go fishing in ...................... không tính phí time.

      A. your                        B. my                          C. our                          D. their

5.   I’m going to tát the ...................... now. I want to tát buy some bread.

      A. post office              B. drugstore                C. bakery                     D. toystore

6.   Is this her ......................?

      A. erasers                    B. books                      C. an eraser                 D. eraser

7.   The opposite of “weak” is  ...................... .

      A. thin                         B. small                       C. strong                     D. heavy

8.   She doesn’t have ...................... friends at school

      A. a                             B. some                       C. many                       D. much

9.   Hoa and I ...................... funny stories.

      A. reading                   B. am reading              C. is reading                D. are reading

10. What does Lien tự when ...................... warm?

      A. it                             B. it’s                          C. its                            D. they’re

11. Don’t be late ...................... your school.

      A. on                           B. at                            C. to                            D. for

12. ...................... tự you get there? - We walk, of course.

      A. Why                       B. What                       C. How by                   D. How

13. What about ...................... to tát Hue on Sunday.

      A. to tát go                       B. go                           C. going                      D. goes

14. Mr & Mrs Brown & their father have ...................... legs.

      A. four                        B. six                           C. eight                       D. ten

15. These are my clothes, and those are ...................... .                    

      A. you                         B. your                        C. yours                       D. your’s

16. There are ...................... fingers in one hand.

      A. two                         B. five                         C. ten                          D. one

17. It is twelve o’clock, Mai Anh. Let’s ...................... lunch.

      A. to tát have                    B. to tát having                 C. has                          D. have

18. His mother is a doctor. She works in a ...................... .    

      A. hospital                   B. post office              C. restaurant                D. cinema

19. How ...................... kilos of rice tự you want?    

      A. many                      B. much                       C. often                       D. about

20. It is twenty-five past ...................... .        

      A. fifty                        B. a quarter                 C. four o’clock            D. eleven

III. Find and correct the mistakes.

      Ex:       0. He don’t lượt thích apples. → Correct don’t → doesn’t

1.   I’m twenty-one year old and I’m a worker.

2.   She and he goes to tát work on foot.

3.   That’s my sister over there. She stands next to tát the window.

4.   Let’s going shopping!

5.   My friends doesn’t lượt thích watch TV after school.

6.   He is the tallest of the two boys.

7.   There is an big eraser on the desk.

8.   We aren’t understand what you are saying.

9.   How many mans are there in the room?

10. We can’t go out because it rains.

IV. Give the correct size of the verbs.

1.   She (have) ............................ a các buổi party tonight.

2.   They ............................ (not watch) television at the moment.

3.   Let’s ............................ (help) your friend, Nam. She ............................ (do) her homework.

4.   What you ............................ (do) this summer vacation?

      - I ............................ (visit) Ha Long Bay.

5.   She can ............................ (speak) English very well.

6.   It often ............................ (rain) in summer.

V. Give the correct size of the words.

1. We must be...................... when we cross the road.

CARE

2. There are lot of............................ mountains in Viet Nam.

BEAUTY

3. I’m Vietnamese. What’s your............................?

NATION

4. This is the............................ building in our town.

TALL

5. This tree has a lot of green ............................ .

LEAF

6. I don’t lượt thích............................ weather

SUN

7. Mai’s sister is a ............................ .

SING

8. His............................ are small and white.

TOOTH

9. Lee is from Trung Quốc. She is............................ .

CHINA

10. It’s very............................ in the thành phố.

NOISE

VI. Rewrite each of the following sentences, beginning with the given words.

1.   There / be / small / pond / front / Lam / house.

      ..................................................................................................................................................... 

2.   You / can / games / afternoon / but / must / homework / evening.

      ..................................................................................................................................................... 

3.   Lan / walk / ride / xe đạp / school?

      ..................................................................................................................................................... 

4.   When / it / hot / we / often / go / swim.

      ..................................................................................................................................................... 

5.   What / there / front / your house?

      ..................................................................................................................................................... 

6.   Where / your father / sit / now?

      ..................................................................................................................................................... 

7.   My class / start / seven / morning.

      ..................................................................................................................................................... 

8.   I / not often / swimming / friends.

      ..................................................................................................................................................... 

VII. Rewrite each of the following sentences, beginning with the given words.

      Ex:      It took her 3 hours to tát get to tát the thành phố centre.

                   She spent 3 hours getting to tát the thành phố centre.

1.   Does your class have thirty students?

      - Are there.................................................................................................................................  ?

2.   How much does a bowl of noodles cost?

      - How much is .........................................................................................................................  ?

3.   He often walks to tát school.

      - He often goes ......................................................................................................................... 

4.   Mr. Brown has a daughter, Hoa.

      - Mr. Brown is ......................................................................................................................... 

5.   What is the length of this river?

      - How .......................................................................................................................................  ?

6.   What is the price of this hat?

      - How .......................................................................................................................................  ?

7.   What is the price of a cake and an orange?

      - How .......................................................................................................................................  ?

8.   That book belongs to tát Nam.

      - That is .................................................................................................................................... 

VIII. Read the passage below and write T (for TRUE) and F (for FALSE)

      It’s six o’clock in the evening. Many people are at trang chính. They are having dinner. They are watching TV. They are listening to tát music. But Mrs. Bich is going to tát work. She’s a doctor and she works at night in the hospital. Today she’s late. The hospital is not in her neighborhood so sánh she usually goes by siêu xe. Mrs. Bich is in her siêu xe now. She’s driving fast. She should slow down but she must be at work by six thirty. A policeman stops her. “You are driving too fast!” he says. You are going to tát have an accident. It’s six thirty. Mrs. Bich is not at the hospital. She’s at the police station. Her siêu xe must stay there for fourteen days.

________

1. Many people are not working.

________

2. Mrs. Bich comes trang chính every evening at six.

________

3. Mrs. Bich is a night doctor.

________

4. The hospital is near her house.

________

5. She goes to tát work by motorbike.

________

6. She is late for work.

________

7. She is a dangerous driver.

________

8. A policeman doesn’t keep her siêu xe.

________

9. She arrives at the hospital at 6.30.

________

10. She isn’t going to tát drive her siêu xe for two weeks.

ĐÁP ÁN

I.

1. C

2. A

3. D

4. B

5. C

6. A

7. C

8. A

9. D

10. A

II.

1. B

2. D

3. D

4. C

5. C

6. D

7. C

8. C

9. D

10. B

11. D

12. D

13. C

14. B

15. C

16. B

17. D

18. A

19. A

20. D

III.

1. year → years

2. goes → go

3. stands → is standing

4. going → go

5. doesn’t → don’t

6. tallest → taller

7. an → a

8. aren’t → don’t

9. mans → men

10. rains → raining

IV.

1. is going to tát have

2. aren’t watching

3. help, is doing

4. will you tự, will visit

5. speak

6. Rains

V.

1. careful

2. beautiful 

3. nationality

4. tallest

5. leaves

6. sunny

7. singer

8. teeth

9. Chinese

10. Noisy

VI.

      1. There are some small ponds in front of Lam’s house.

      2. You can play games in the afternoon but you must tự your homework in the evening.

      3. Does Lan walk or ride her xe đạp to tát school?

      4. When it is hot, we often go swimming.

      5. What is there in front of your house?

      6. Where is your father sitting now?

      7. My class starts at seven in the morning.

      8. I don’t often go swimming with friends.

VII.

      1. Are there thirty students in your class?

      2. How much is a bowl of noodles?

      3. He often goes to tát school on foot.

      4. Mr. Brown is Hoa’s father.

      5. How long is this river?

      6. How much does this hat cost?

      7. How much are a cake and an orange?

      8. That is Nam’s book.

VIII.

1. T

2. F

3. T

4. F

5. F

6. T

7. T

8. F

9. F

10. T

Phòng Giáo dục đào tạo và Đào tạo nên .....

Đề đua học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 6

Năm học tập 2022 - 2023

Thời gian trá thực hiện bài: 45 phút

(Đề số 2)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part. 

1.

A. card

B. hand

C. band

D. stand

2.

A. thank

B. think

C. through

D. then

3.

A. town

B. own

C. cow

D. town

4.

A. loud

B. should

C. sound

D. mountain

5.

A. yard

B. bad

C. cat

D. hat

II. Choose the correct answers.                                                             

6.  If people can                                                          wastes, they will save a lot of money.                                                                                                  

     A. reuse       B. reduce                           C. rebuild                          D. use

7.      new technology, we now have super smart TVs, smart phones. 

     A. Because  B. Because of                    C. Thanks                          D. Thanks to

8.  Robots will tự most of the housework,                        we will have more time for our family. 

     A. so            B. but                                C. although                       D. if

9.  We should have recycling bins in each classroom for               things.

     A. use          B. reuse                             C. reused                           D. reusable

10.  If we plant more trees, the                  will be greener.

     A. neighbour                 B. soil                                C. air         D. neighbourhood

11. All of the machines will have a special thẻ               .

     A. start         B. to tát start                          C. starting                         D. to tát starting

12.  If we                all the trees, there will be no more oxygen for us to tát breathe.

     A. cuts         B. cut off                           C. cutting                          D. cut down

13.  We should open all the windows, so sánh we don't                        use air-conditioners.

     A. have        B. have to                          C. needn't                         D. need

14.  Plant more trees in the schoolyard because they will provide shade and        the atmosphere fresher.

     A. do           B. make                             C. have                              D. use

15.  Our dream house will use only solar energy so sánh that we can make the                       clean and green.

     A. nature      B. environment                 C. kitchen                         D. home

16.  Many products are now helping you              your energy bills. 

     A. reduce     B. reuse                             C. recycle                          D. cut down

17.  It takes a lot of energy to tát keep food cool, so sánh don't                 the fridge door open or putting hot things inside.

     A. make       B. have                              C. leave                             D. stop

18.  Future houses will have hi-tech                      rooms for all of the family members.

     A. read         B. to tát read                          C. reading                         D. to tát reading

19.  Our houses will use the sun or the wind                     electricity.

     A. to tát have    B. to tát do                             C. to tát make                         D. to tát give

20.  In the future, cars might use energy from                   .

     A. gas          B. water                            C. oil                                 D. power

21.  Our dream house will be located                    the sea.

Xem thêm: những câu hay về cuộc sống

     A. on            B. at                                  C. in                                  D. between

22.  Don't                old things because perhaps you will need them later.

     A. throw      B. throw away                   C. throwing                       D. throwing away

23.               causes many breathing problems.

     A. Fresh air  B. Fresher air                    C. Polluting air                  D. Polluted air

24.  We won't use CD players because we will have smart watches that              music.

     A. play         B. plays                             C. hear                              D. listen to

25. If you eat                       fast food, you will be fatter easily.

     A. very         B. very much                     C. too much                      D. most

III.  Complete the first conditional sentences. 

26.  If we stay at trang chính, we (miss)                           the show.

27.  We (ask)                                   about it, if you want. 

28.  If he (want)                              it, we'll buy it. 

29.  If it (not/ work)                                               , we'll take it back. 

30.  They (not/ go)                          on holiday this year, if their friends come to tát see them.

31.  You will be tired tomorrow if you (not/ go)                                        to tát bed early. 

32.  (the boys/ wear)                                               their new T-shirts tomorrow if it is sunny? 

33.  The cake (burn)                                    if he doesn't turn off the oven.

34.  We won't go to tát the beach tomorrow if it (rain)                                  

35.  Will you walk to tát school if the bus (not/ come)                                               soon? 

IV.  Fill in each blank with ONE suitable word. 

36.  Soil pollution can make                                   die.

37.  What tự these three Rs                                    for? 

38.  If we all use this kind of bag, we'll help to tát protect the                                   .

39.  We should find                                     ways to tát reuse our old items before throwing them away.

40.  If the river is not                                 , there will be more fish. 

V. Complete the conversation with will, won't or might

 A: Do you think it (41)                                rain tomorrow? 

 B:   I don't think so sánh. I think it (42)                                      be sunny. It (43)                                  be cloudy but it certainly (44)                                     be rainy.

 A:  I think I (45)                               go to tát the beach. 

 B: I (46)                               come with you or I (47)                                  stay at trang chính. I (48)                 help my sister make a poster. She (49)                           need a new one. 

 A: (50)                     you go to tát the library with u now? 

 B:  OK! 

VI.  Complete the conversation. Use the first conditional. 

A: (51)                                ?(you come to tát the concert/ I buy the tickets) 

B: Yes, I (52)                               

A: I (53. ask)                                 Jack if he (54. want)                           to tát come too. 

B: If Jack (55. come)                               , I (56)                                      certainly go! 

A: OK. If I (57. see)                                  her, I (58. ask)                                     her. 

B: If she (59. not want)                 to tát come, I (60. ask)     her out somewhere else

A: That's fine. 

VII. Read the passage, and then fill in each blank with ONE appropriate word. produce 

     I would lượt thích to tát live in one of the (61)                            modern houses in the world. It will produce all the energy it needs from the (62)                      energy, the wind energy, but not from gas, or oil. There will be modern electronic (63)        in the kitchen such as a smart refrigerator, a dishwasher, a microwave oven, and so sánh on. The house will also have a hi-tech TV that helps us to tát watch TV programmes from space. A trang chính robot will be able to tát tự all of (64)                         , so sánh our life will become more comfortable phàn nàn ever (65)       

61.

A. much

B. more

C. most

D. almost

62.

A. sun

B. solar

C. sunny

D. cloudy

63.

A. appliances

B. tools

C. machines

D. equip

64.

A. housework

B. the housework

C. homework

D. the homework

65.

A. until

B. after

C. before

D. then

VIII. Read the text, and then decide whether the sentences are True or False.

As good as new

     Do you think that people can make a fun bag with old juice cartons? The colourful T-shirt was once plastic bottles. It takes five large plastic bottles to tát make one large T-shirt. Scientists can make baseball caps from plastic bottles, too. They can also make sports shoes from siêu xe tyres. 

     People use old newspapers, comics, and bus tickets to tát make beautiful bracelets. 

     Next time you are out shopping, see how many recycled items you can find. Or why not try making something new from your old garbage? You can make greeting cards from old paper and magazines. You can make book covers from old plastic bags, posters, maps or even clothes. You save wrapping paper, gift boxes, and ribbons and use them again. 

66. The shoes might be siêu xe tyres.

_________

67. It is possible for scientists to tát recycle siêu xe tyres.

_________ 

68. It takes one large bottle to tát make five large T-shirts.

_________

69. You can make book covers from clothes.

_________

70. You can reuse wrapping paper, gift boxes, and ribbons.

_________

IX.  Read the text, and then answer the questions. 

Give your garbage a new home

Recycling is a great idea, but before you throw your garbage into a recycling bin, stop and think. There are lots of other things you can tự with your garbage. 

  • How about giving your old books, toys, or clothes to tát a charity? The charity will sell your old things to tát make money. 
  • Why not take old boxes, wrapping paper, greeting cards, and ribbons to tát a local school? Teachers will use them for art classes. 
  • What about taking old boxes and newspapers to tát pet shops? They will use them to tát make beds for the animals. 
  • Why not take old magazines to tát a local doctors offices? They will put them in the waiting room for patients to tát read. 
  • Some supermarkets recycle plastic bags, so sánh you can return your bags to tát them. 

Your garbage is useful to tát other people. Find a new trang chính for your old things and help your town. 

71.  Where can you take your old toys? 

       .............................................................................................................................

72.  Where can you take your old boxes, wrapping paper, and greeting cards? 

       ...........................................................................................................................

73.  Where can you take your old newspapers? 

       .............................................................................................................................

74.  Where can you take your old magazines? 

       .............................................................................................................................

75.  Where can you take your plastic bags? 

       .............................................................................................................................

X. Make sentences using the words and phrases given. 

76.  When/ Nam/ ten/ he/ speak/ English/ phone. 

       .............................................................................................................................

77.  My sister/ write/ poems/ she/ eight. 

       .............................................................................................................................

78.  They/ worried/ that/ some people/ use/ robots/ bad things. 

       .............................................................................................................................

79.  If/ people/ plant/more trees/ area/ there/ be/ no floods. 

       .............................................................................................................................

80.  If/ we/ recycle/ old newspapers/ we/ save/ lot/ labour/ trees.

       .............................................................................................................................

ĐÁP ÁN

I. 

1. A                 2. D                 3. B                 4. B                 5.  A    

II. 

6. A

7. D

8. A

9. D

10. D

11. B

12. D

13. D

14. B

15. B

16. A

17. C

18. C

19. C

20. B

21. A

22. B

23. D

24. A

25. C

III.      

26. will miss

27. will ask

28. wants

29. doesn't work

30. won't go

31. don’t go

32. Will the boys wear

33. will burn

34. rains

35. doesn't come

IV. 

36. plants         37. stand         38. environment          39. out             40. Polluted

V. 

41. will

42. will

43. might

44. won’t

45. will

46. might

47. might

48. might

49. will

50. Will

VI. 

51.       Will you come to tát the concert if I buy the tickets?

52. will

53. will ask

54. wants

55. comes

56. will

57. see

58. will ask

59. doesn't want

60. will ask

VII. 

61. C               62. B               63. A               64. B               65. C   

VIII. 

66. True           67. True           68. False          69. True           70. True

IX. 

71. You can take your old toys to tát the charity.

72. You can take your old boxes, wrapping paper, and greeting cards to tát a local school.

73. You can take your old newspapers to tát pet shops.

74. You can take your old magazines to tát a local doctor’s offices.

75. You take your plastic bags to tát some supermarkets.

X. 

76. When Nam was ten, he could speak English on the phone.

77. My sister could write poems when she was eight.

78. They are worried that some people will use robots for bad things.

79. If people plant more trees in the area, there will be no floods.

80. If we recycle old newspapers, we will save a lot of labour and trees.

Phòng Giáo dục đào tạo và Đào tạo nên .....

Đề đua học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 6

Năm học tập 2022 - 2023

Thời gian trá thực hiện bài: phút

(Đề số 3)

Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. a. fear b. near c. really d. wear

2. a. their b. hair c. series d. there

3. a. spare b. play c. game d. table

4. a. keep b. cheer c. meet d. week

5. a. sphere b. series c. here d. where

Choose the correct answer to tát complete the sentence.

1. The children _________ “thank you” to tát you when you gave them their gifts.

A. will have said B. must say C. should have said D. should say

2. If we had known your new address, we _________ to tát see you.

A. came B. would have come C. will come D. would come

3. These two boys look identical. They _________ twins.

A. must have been B. must be C. should be D. should have been

4. Laura, you and the kids just have dinner without waiting for u. I ___ work very hard today.

A. can B. may C. should D. would

5. I _________ be delighted to tát show you round the factory.

A. ought to tát B. would C. might D. can

6. John still hasn’t come out. He _________ everything for the trip now.

A. must have been preparing B. will be preparing

C. must be preparing D. will have prepared

7. In the future, I will live in a _________ so sánh that I can travel anywhere I want.

A. skyscraper B. palace C. motorhome D. houseboat

8. My aunt lives in a little _________ in the countryside.

A. palace B. cottage C. skyscraper D. castle

9. Young people _________ obey their parents.

A. must B. may C. will D. ought to

10. If we ________ an invitation, our friends ________ to tát our các buổi party.

A. will send; will come B. send; will come C. will send; come D. send; come

Read the passage and answer the questions.

The Vietnamese students take part in different after - school activities. Some students play sports. They often play soccer, table tennis or badminton. Sometimes they go swimming in the swimming pools. Some students lượt thích music, drama and movies. They often practice playing musical instrument in the school music room. They join in the school theater group and usually rehearse plays. Some are members of the stamp collector’s club. They often get together and talk about their stamps. A few students stay at trang chính and play đoạn phim games or computer games. Most of them enjoy their activities after school hours.

1. Which sports tự some students often play?

_____________________________

2. How often tự they go swimming?

_____________________________

3. Where tự some students often practice playing musical instruments?

_____________________________

4. How often tự they rehearse plays?

_____________________________

5. What tự the members of the stamp collector’s club often do?

Phòng Giáo dục đào tạo và Đào tạo nên .....

Đề đua học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 6

Năm học tập 2022 - 2023

Thời gian trá thực hiện bài: phút

(Đề số 4)

A. LISTENING:

Question 1 : Listen to tát the conversation and tick (v) T (True) or F (False). (0,8 pts)

T

F

1. Robots can't tự many things today.

2. Worker robots can build very high buildings.

3. Teacher robots can teach on the mạng internet.

4. Robots can talk to tát humans

Question 2: Listen and fill gap with ONE word / number. (1 pts)

Name

Mi

Nam

Class

(5) ..................

(7)...................

Idea 1

Put a (6) ................... bin in every classroom.

Encouraging students to tát use(8)...................

Idea 2

Having book fairs.

Organizing (9) ...................fairs

B. PHONETICS:

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.(0,3pts)

10. A. fold B. close C. cloth D. hold

11. A. tooth B. there C. bathD. both

12. A. started B. worked C. waited D. wanted

II. Find the word that has different stress pattern in each line. (0,2pts)

13. A. planet       B. machine    C. houseboat     D. solar

14. A. schedule   B. super        C. effect              D. tower

C. LANGUAGE FOCUS:

I. Choose A, B, C for each gap in the following sentence. (1,2pts)

15. ……………… the film is late, I will wait to tát watch it.

A. Because

B. When

C. But

D. Although

16. My father first ……………… Da Lat in 2010.

A. visited

B. went

C. go

D. been

17. If the weather ……………… good, I ………………. camping with classmates.

A. is / will go

B. is / go

C. will be / go

D. will be / will go

18. ........................is the longest river in Viet Nam, Mekong River or Dong Nai River?

A. Where

B. Which

C. How

D. Who

19. I lượt thích this thể hình................ equipment here is new and cool.

A. an

B. a

C. the

D. O

20.The people here are ..........................................

A. friendly

B. delicious

C. polluted

D. long

II. Word form: (0,3pts)

21. We should buy a(n).......................................washing machine for convenience. AUTOMATION

22. Instead of using plastic bag, we should use_.......................................bag. REUSE

23. The air.......................................causes breathing problems. POLLUTE

III. Find the mistake. (0,2pts)

24. The food was delicious, but most things didn't cheap.
          A           B                           C                   D

25. Did your uncle took you to watch the football match last week?
        A                       B                C                D

D. READING:

Question 1: Choose the correct word to tát fill each blank in the following passage.(1pt)

Our future house will be on the ocean. It will be surrounded by tall trees and xanh rờn sea but we only have salt water in the ocean. We need fresh water for (26) .......... (drink/ drinking/ to tát drink/ to tát drinking) and for growing food (27) ......... (in/ on/ at/ into) farms.

Ocean water is too salty (28) ......... (drink/ drinking/ to tát drink/ to tát drinking). It is also too salty for watering plants. We must have the (29) .......... (things/ suggestions/ ways/ ideas) to tát make fresh water from salty water. We should be (30) .......... (careful/ careless/ carefully/ carelessly) not to tát waste water.

Question 2: Read the passage carefully, and then answer the questions. (1pt)

GETTING BACK TO NATURE

The Little Morocco is a beautiful building. We used stone and mud to tát build the khách sạn. There are skylights – windows in the roof to tát let light in – so sánh we save electricity. The skylights give us light in the day, so sánh we don't use electric lights. We don't use chemicals to tát clean the rooms because we don't want to tát damage the environment.

You can walk in the mountains near the khách sạn and see lots of local wildlife. Enjoy a boat trip on the lake and see the amazing waterfalls, or visit the beautiful caves.

31. What did they use to tát build the hotel?

................................................................................................................................................

32. How can the skylights help us to tát save electricity?

................................................................................................................................................

33. Why don‟t they use chemicals to tát clean the rooms?

................................................................................................................................................

34. What can you see in the mountains?

................................................................................................................................................

35. What can you see when enjoying a boat trip on the lake?

................................................................................................................................................

E. WRITTING:

I. Rearrange the words to tát make meaningful sentences. (1pt)

35. on/ My / will / the / future/ ocean / house/ be/.………………………………………...………

36. housework / help/ Robots / do/ the / will/ me/.…………………………………………………

37. surrounded / by / tall/ will/ blue/ sea / trees/ and / It / be/........……………………………….

38. tallest / my / is / the / family / in / brother/ person / my.…………………………………….…

39. recycle / the environment. /bottles and cans/ we will help / If we/ ...........................................

II. Write conditional sentences from statements. (1pt)

40. The film was so sánh boring. However, Jack saw it from beginning to tát kết thúc. (but)

...............................................................................................................................................

41. In spite of having a happy ending, the film begins with a terrible disaster.(although)

...............................................................................................................................................

42. The Nile is the longest river in the world.

- No river ...............................................................................................................................

43. We will probably visit nhật bản in the future.

- We might .............................................................................................................................

44. Our sources of energy will soon kết thúc if we don’t try to tát save them.

→ Unless…………………………………………………………………………………………

F. SPEAKING (2pts):

Xem thử

Xem thêm thắt bài bác tập luyện và đề đánh giá Tiếng Anh lớp 6 Global Success sở hữu đáp án hoặc khác:

  • Bài tập luyện Tiếng Anh lớp 6 Unit 1

  • Đề đánh giá Tiếng Anh 6 Unit 1

  • Bài tập luyện Tiếng Anh lớp 6 Unit 2

  • Đề đánh giá Tiếng Anh 6 Unit 2

  • Bài tập luyện Tiếng Anh lớp 6 Unit 3

Săn SALE shopee Tết:

  • Đồ sử dụng tiếp thu kiến thức giá cực rẻ
  • Sữa chăm sóc thể Vaseline chỉ rộng lớn 40k/chai
  • Tsubaki 199k/3 chai
  • L'Oreal mua 1 tặng 3

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, KHÓA HỌC DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 6

Bộ giáo án, bài bác giảng powerpoint, đề đua dành riêng cho nhà giáo và khóa huấn luyện dành riêng cho cha mẹ bên trên https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài tương hỗ ĐK : 084 283 45 85

Đã sở hữu ứng dụng VietJack bên trên điện thoại cảm ứng thông minh, giải bài bác tập luyện SGK, SBT Soạn văn, Văn khuôn, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay lập tức phần mềm bên trên Android và iOS.

Theo dõi công ty chúng tôi không lấy phí bên trên social facebook và youtube:

Xem thêm: còn bao nhiêu ngày nữa đến valentine

Loạt bài bác biên soạn, giải bài bác tập luyện Tiếng Anh lớp 6 Global Success Tập 1 & Tập 2 bám sát nội dung sách Global Success 6 cuốn sách Kết nối học thức với cuộc sống thường ngày (NXB Giáo dục).

Nếu thấy hoặc, hãy khuyến khích và share nhé! Các comment ko phù phù hợp với nội quy comment trang web có khả năng sẽ bị cấm comment vĩnh viễn.


Các loạt bài bác lớp 6 Kết nối học thức khác